atmoravi (atmoravi) wrote,
atmoravi
atmoravi

гомофобию мы создаем сами

_ghost_pulse_ взяла интервью у орг-группы новой инициативы по защите интересов меньшиств в Беларуси - в основном это интересы девушек с сексуальными предпочтениями в своем же секторе половой бинарности.

http://euroradio.fm/by/686/reports/26191/#add_comment

Руся: А што скажаш наконт праблемы гамафобіі? Ці адчуваеш ты яе?

Гамафобаў мы ствараем самі. Звычайны натурал сустракае гомасэксуалаў штодзень і нават не заўважае гэтага. То бок, адэкватныя людзі не крычаць, маўляў, я сплю з людзьмі свайго полу! Але часам гомасэксуалы паводзяць сабе наўмысна агрэсіўна.

Напрыклад, падвыпіўшыя дзяўчаты заходзяць у метро і пачынаюць цалавацца на вачах, скажам, стомленай саракагадовай жанчыны, якая стомленая пасля працы сумна едзе дадому і яе гэтыя дзве дзеўкі невыносна раздражняюць. Гэта няправільна. Ды й ўвогуле метро ці трамвай гэта не месца для пацалункаў і публічнай дэманстрацыі пяшчоты. То бок, мы самі часта правакуем наваколле на агрэсію.

Шчыра кажучы, я ганаруся сабою, таму што я не стварыла ні воднага гамафоба. Пра маю сэксуальную арыентацыю ведаюць мае калегі па працы, вучобе, мае настаўнікі і бацькі. Ніколі я не мела ніякіх праблем з гэтым і людзі ставяцца да мяне з павагай, таму што я ніколі не хаваюся але і не афішырую сваё прыватнае жыццё.

--------------------

Девушка по имени Бучык говорит (если перевести на русский): "Например, девчата заходят в метро и начинают целоваться на глазах, скажем, у усталой сороколетней женщины, которая изможденная работой грустно едет домой и эти две девочки ее невыносимо раздражают. Это неправильно. Да и вообще метро или трамвай это не место для поцелуев и публичной демонстрации нежности."

а я вот думаю. если мы все будем беспокоится о том, чтобы не спровоцировать кипящую фрустрацию уставших людей полных горечи из-за того, что всю жизнь занимаются нелюбимыми делами и живут с ненависными им людьми. Если мы будем вечно маскироваться под "ничем не выделяющихся граждан".
Есть ли это тот мир, в котором мы хотим жить?

Может быть все-таки стоит работать над позитивным наполнением общественного дискурса? Кино снимать, песни петь и именно с текстом "Я схожу с ума, мне нужна она"...

что вы думаете по этому поводу?
это ведь касается любых меньшинств. не только сексуальных.
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

  • 89 comments